Poster: The Way We Get By

Zenith Productions hired Worksight to design a poster for Neil LaBute’s The Way We Get By. The premise: Attractive singles Doug and Beth meet at a drunken wedding reception and end up having sex at the apartment Beth shares with her control freak roommate. Unable to sleep Doug wakes Beth in the middle of the night and the two share awkward conversation before she attempts to rekindle their intimacy. But when her advances are no longer reciprocated Beth demands to know why. Her probing elicits a very surprising response from Doug. Fast-moving, sexy and surprisingly poignant, The Way We Get By is a comedy about lust, life and love.

Privately Owned Public Space (POPS)

NYC’s Privately Owned Public Space logo competition: Worksight used a modular pattern to create the P letterform that references stone patterns found in both indoor and outdoor spaces. The mark works in color as well as black and white, and is distinctive enough to eventually lose the POPS letterforms inside.
To see all 607 submissions, go to: http://popslogo.nyc

SPOTLIGHT ON THE 2018 WINTER GAMES: WHAT DOES IT TAKE TO DESIGN A MEMORABLE OLYMPIC EMBLEM?

Pratt Institute interviewed Professor Scott Santoro who shared his thoughts on the 2018 PyeongChang Olympics emblem and other exceptional examples from the past.

Gala Journal Design: Purchase College

This gala journal cover is one of my favorites, created for a Purchase College fund-raising event. The brief stated that there would be a white piano on a black stage for a featured entertainer to play. The “bubble P” logo was enlarged and used to represent a piano (center), and the typographic swash elements became motifs that extended throughout the journal. Lighting equipment at the event projected the same swashes onto the stage.

Gravestone Design

While a grad student at Cranbrook Academy of Art, which is just outside of Detroit, I was asked by a client (I was designing promotions for her art gallery) if I would work on designs for her dad’s gravestone—her dad died six months earlier and they never marked the site. The project included roughs, changes, and refinements, just as a standard job would, but during the final placing of the stone there were tears and statements by the family. It was all quite overwhelming for me as a young designer, but I still cherish the opportunity I had back then.